Hľadať produkt:

Snehuľa na spôsob Trangia

Recept od Eveliny Åslund, poľovnícky sprievodca pre lovné vtáky

(3-4 porcie)

1 ¼ pohára húb kuriatok
1 cibuľa
prsia z dvoch snehúľ
maslo
soľ a korenie na dochutenie
trocha smotany
niekoľko borievok
trocha vývaru z diviny
hrsť rukoly
kukuričný chlieb 

Rýchlo opečte kuriatka a cibuľu na masle, okoreňte soľou a korením. Narežte prsia snehule na malé kocky a zľahka opečte na masle dohneda, potom okoreňte soľou a korením. Nalejte smotanu, niekoľko roztlačených borievok a vývar z diviny. Teraz je dusené mäso pripravené na podávanie. Evelina Åslund podáva snehuľu „Trangia Ptarmigan“ na listoch rukoly s kukuričným chlebom.